Versenyfelhívás

20Intézményünk, a hajdúdorogi Szent Bazil Görögkatolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium intézményegysége fontosnak tartja, hogy partneriskoláink hatodikos és hetedikes tanulói minden tantárgyi területen fejlesszék tudásukat és megmérettessék magukat hasonló korú társaikkal. Az intézményünkben humán és reál tudományokat emelt óraszámban folytatott képzéseink alapja az általános iskolák színvonalas felkészítő munkája, melyet ez úton is köszönünk.

Az 2021/2022-es tanévben a hajdúdorogi Görögkatolikus Metropólia támogatásával intézményünk meghirdeti a „BAZILIMPIA” komplex tantárgyi versenyt a 6-7. évfolyamos tanulók számára. A vetélkedő 3 online fordulóból és a döntőből áll.

A cél, hogy a diákok a játékos formában, kíváncsiságuk kielégítése érdekében sajátítsák el az ismereteket, megalapozva a középiskolai tanulmányaikat érettségit adó képzésekben. A feladatok témái kapcsolódnak az általános iskolai tananyaghoz, szövegértési, szövegalkotási, matematikai, természettudományos és digitális kompetenciákat fejlesztenek.

A VERSENY MEGHIRDETŐJE:
A hajdúdorogi Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium.
DÍJAZÁS: A döntőbe jutott tanulók és felkészítő tanáraik oklevelet és tárgyi jutalmat kapnak.

A JELENTKEZÉS ÉS A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI:
A vetélkedőre Északkelet-Magyarország általános iskoláinak 6-7.évfolyamos diákjai 5 fős csapatokban nevezhetnek. Minden iskola tetszőleges számú csapattal indulhat.

A VERSENY TÉMÁJA, ISMERETANYAGA:
Az első három forduló feladatainak anyaga felöleli az általános iskolai ismeretanyag számos területét (magyar, történelem, biológia, kémia, matematika, informatika, stb.), illetve más tudományterületekkel való kapcsolatát. Az elméleti tudás mellett szükséges egyéni és csoportos gyakorlati feladatok teljesítése is. A döntőbe jutott csapatoknak személyesen kell számot adniuk tudásukról és a csapaton belüli együttműködés készségéről iskolánkban.

A NEVEZÉS MÓDJA, HATÁRIDEJE:
Nevezni az 1. feladatlap beküldésével lehet. Nevezési határidő: 2021. december 19.
A nevezés díjtalan.
Cím: Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium 4087 Hajdúdorog, Ady Endre u. 23-27. A borítékra ráírva: „Bazilimpia”

A VERSENY MENETE:
A vetélkedő 3 fordulóból és döntőből áll. A 3 forduló feladatlapja a Iskolánk honlapján (www.szentbazil.hu) elérhető és letölthető. A verseny menete nyomon követhető az iskola facebook oldalán is.
A csapatoknak 4-5 hét áll rendelkezésükre az egyes fordulók feladatainak a megoldására. A megoldásokat postai úton, vagy elektronikusan (szkennelve) kell eljuttatni iskolánknak (bazilimpia@szentbazil.hu), az adott forduló megjelölt határidejéig. A postára adás időpontját a postai dátumbélyegző igazolja.
A döntőbe való bejutáshoz az első 3 forduló feladatlapjainak megoldása kötelező, ezek összesített pontszámai alapján az első 8 csapat kerül be a döntőbe. A döntőn a csapatok a felkészítő pedagógus kíséretében vehetnek részt.

A VERSENY FORDULÓI:
1. FORDULÓ:
- megjelenés dátuma: 2021. november 11.
- postára adás dátuma: 2021. december 19.

2. FORDULÓ:
- megjelenés dátuma: 2022. január 06.
- postára adás dátuma: 2022. február 04.

3. FORDULÓ:
- megjelenés dátuma: 2022. február 17.
- postára adás dátuma: 2022. március 18.

DÖNTŐ: 2022. április 15.
AZ EREDMÉNYEK KÖZZÉTÉTELÉNEK MÓDJA:
A verseny eredményhirdetése nyilvánosan és ünnepélyesen történik. A versenyeredmények megtekinthetőek intézményünk honlapján:
https://www.szentbazil.hu/bazilimpia/
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
bereczki.karoly@szentbazil.hu

1. forduló

Az 1. forduló feladata letölthető: 1-fordulo-feladatlap-pdf

2. forduló

A 2. forduló feladata letölthető: 2-fordulo-feladatlap-pdf

3. forduló

 A 3. forduló feladata letölthető: 3-fordulo-feladatlap-pdf