ERASMUS

ERASMUS
2023.10.03.

Iskolánk diákjai Görögországban, Platamonas-ban jártak szakmai kiránduláson.

Technikumi képzésben tanuló diákjaink egy csoportja, 15 diák és 2 oktató szeptember 18-án útra keltünk az Erasmus+ program keretében. Az úti cél Görögország volt.Hosszú buszút után szerencsésen megérkeztünk az Olimposzi Riviéra Poseidon Palace nevű szállodájába. Kedvesen és segítőkészen vártak, rövid tájékoztató után vacsoráztunk, majd elfoglaltuk szállásainkat.
Második nap délelőttjén egy hosszabb tájékoztatón vettünk részt. Utána a helyi lehetőségekkel, környezetünkkel és más csoportokkal ismerkedtük. Többeknek nagy újdonságot jelentett a tenger és a szállodai körülmény.
Harmadik napunk már szakmai programokkal indult. A mezőgazdászokkal egy családi borászatba látogattunk, ahol szőlővel és zöldségtermesztéssel foglalkoznak. Diákjaink salátafélék palántázását és gyomlálását végezték. Megismerkedtek a helyi borkészítés technológiájával és a helyi szőlőfajtákkal, azok betegségeivel. A vendéglátósok a Cronwell Platamon Resort Hotelben kaptak betekintést a szállodaüzemeltetés rejtelmeibe.
Délután a programban a résztvevő összes iskolának közös csapatépítő feladat volt, amelyben diákjaink aktívan részt vettek.
A negyedik napon egy kertészeti áruda mindennapi teendőiben segédkeztünk, illetve a Olympion Melathron szállodában a tulajdonos személyes hangvételű beszámolót tartott a vállalkozás indításának körülményeiről.
Pénteken a vendéglátósok által megtekintett szálloda környezetét tették szebbé a mezőgazdászaink, míg a többiek a szállodánk tulajdonosának másik, városi hotelét a Porto Marine Hotelt tekinthették meg teljeskörűen a „pincétől a padlásig”.
Szombaton rápihentünk a vasárnapi kirándulásra Skiathos szigetére, ahol a Mamma Mia című film egyes jeleneteit is forgatták. A visszaúton a hajó kikötött a Koukounaries Beach-en, ahol homokos tengerparton fürödhettük.

Vissza