4 évfolyamos gimnázium

Emelt óraszámú TERMÉSZETTUDOMÁNY irányúltságú képzés

Kinek ajánljuk ezt a képzést?

Ezt a képzési formát elsősorban azoknak ajánljuk, akik különös érdeklődést mutatnak a biológia és kémia iránt, akik szeretnek kísérletezni, akiket érdekelnek a bennünket körülvevő világ természeti csodái, és keresik a „miért”-re a választ.

Oktatott idegen nyelv

1. idegen nyelv: angol vagy német nyelv (választható)
2. idegen nyelv: német vagy angol nyelv vagy olasz nyelv (választható)

A képzésről (röviden)

Az emelt óraszámú természettudomány irányultságú képzés középpontjában a biológia és a kémia tantárgyak állnak. Az említett tantárgyakat emelt óraszámban tanulják a csoport tagjai, a 4 tanév alatt 320 kémia és 350 biológia tanóra biztosítja a képzés specialitását.
Ebből eredően az elméleti anyag mellett lehetőségük van a diákoknak önálló kísérletek elvégzésére, kutatómunkában és természettudományos projektben való részvételre.
Mind a két tantárgy esetében heti 1 óra keretében, az ún. tehetséggondozó tanórákon csoportbontásban tanulják a tantárgyakat, ami jelentősen növeli a tanulás-tanítás hatékonyságát, a speciális ismeretek elsajátítását.
A 9. évfolyamtól megkezdett specializáción a négy év során nagyon alapos és precíz tudás sajátítható el, mely alapként szolgál az emelt szintű érettségi vizsgához és a továbbtanuláshoz.

Tantárgyak és (heti) óraszámok

Felvételi pontszámítás

A felvételi pont számítása:
1.
a matematika és magyar központi írásbeli felvételi vizsga során szerzett pontszám (50%)
és
2.
a magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv (angol vagy német), informatika, biológia, kémia, földrajz tantárgyak 7. évfolyam évvégi és 8. évfolyam félévi osztályzatainak (50%)
összege.

Továbbtanulási lehetőségek (szakok)

Ha a szakra kattint, megtekintheti a FELVI.HU honlapon a szak teljeskörű leírását.

Tanulói vélemények

„A biológia és a kémia emelt szintű oktatása rendkívül színvonalas. A laborok felszereltek. Mindenkinek ajánlom, aki érdeklődik ezen tudományok iránt. Az érdeklődök közelebb kerülnek ezekhez a tudományokhoz, illetve hasznos alapot és tudást kapnak, melyet a jövőben hasznosítani tudnak, akár a felsőoktatásban is.”
 
Pálóczi Regina