Igazgatói köszöntő

"Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen a tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog."
(Szentgyörgyi Albert)
Tisztelt Látogató!
Szeretettel köszöntöm a hajdúdorogi Nagy Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, és Kollégium honlapján!

Intézményünk 1991-től indult újra egyházi iskolaként. Az eltelt évtizedek alatt kialakultak és megszilárdultak iskolai hagyományaink, amelyeket a görögkatolikus szellemiség hat át.
  Az iskolai és kollégiumi épületek tágas és kellemes zöld környezetben helyezkednek el. Az épületeken belül a tantermeket, folyosókat, irodákat ikonok és tanítványaink igényes képzőművészeti munkái díszítik. A tágabb környezet, a kisváros családi házas utcái egy nyugodtabb, élhetőbb közeget biztosítanak tanulóink és dolgozóink számára. A családias légkör kezdetektől jelen van intézményünkben. Erről gyakran kapunk visszajelzést az iskolánkba látogatóktól.
  A görögkatolikus hagyományokhoz való ragaszkodás áthatja egész iskolai életünket, tükröződik szabályzatainkban, dokumentumainkban, nevelési-oktatási céljainkban, feladatainkban. Nyitott, szereteten alapuló, emberközpontú, keresztény értékelvű és értékközvetítő, általános és szakmai műveltséget adó, igényes munkára ösztönző iskolát törekszünk építeni. 
 Nevelésünk célja, hogy felelős, értelmes, aktív és kreatív közösségi emberekké formáljuk a ránk bízottakat. Feladataink az erkölcsi értékek hangsúlyozása mellett a műveltség közvetítésében, a tanuláshoz és a munkához szükséges készségek, képességek, ismeretek, együttes fejlesztésében, a nemzeti és társadalmi összetartozás megerősítésében, a közjóra való törekvés megalapozásában jelölhetők meg.
  Fontos tartjuk, hogy az örök értékek felmutatása mellett az általunk nevelt gyermekeket felkészítsük a XXI. század kihívásaira is.
Kedves Látogatónk!
Kérem, ismerje meg képzéskínálatunkat, tájékozódjon mindennapi életünkről, s amennyiben felkeltettük érdeklődését, személyesen is látogassa meg intézményünket!

Tisztelettel:
Juhász Anikó
megbízott igazgató