4 évfolyamos gimnázium

Emelt óraszámú MŰSZAKI irányúltságú képzés

Kinek ajánljuk ezt a képzést?

Azoknak ajánljuk, akiket érdekel az informatika speciális területei (programozás, webdesign és -szerkesztés, hálózati ismeretek, alkalmazói programok) és a matematika titokzatos világa. Azoknak ajánljuk, akikhez közel áll az informatika és a matematika, felsőoktatási tanulmányaikat a matematika vagy az informatika területén kívánják megkezdeni, leendő életpályájukon speciális informatikai tudásra lesz szükségük.

Oktatott idegen nyelv

1. idegen nyelv: angol vagy német nyelv (választható)
2. idegen nyelv: német vagy angol nyelv vagy olasz nyelv (választható)

A képzésről (röviden)

Az emelt óraszámú műszaki irányultságú képzés középpontjában a matematika és a digitális kultúra (informatika) tantárgyak állnak. Az említett tantárgyakat emelt óraszámban tanulják a csoport tagjai, a 4 év alatt a matematika órák száma 650, míg a digitális kultúra tantárgyra fordított óraszám 350 óra.
A heti 1 órás tehetséggondozó tanórákon csoportbontásban tanulják e két tantárgyat, ami jelentősen növeli a tanulás-tanítás hatékonyságát, lehetőséget biztosít e két tantárgy tudáshalmazának integrálására, ahol az informatika eszközként szolgál a matematika ismeretek mélyebb elsajátítására.
A speciális képzés célja a diákok értelmi fejlődésének segítése, a problémamegoldó és az elemző-algoritmizáló készség fejlesztése. A digitális kultúra (informatika) tantárgy területén 11. és 12. évfolyamon a diákok egy választott témakörben projektmunkában vesznek részt.

Tantárgyak és (heti) óraszámok

Felvételi pontszámítás

A felvételi pont számítása:
1.
a matematika és magyar központi írásbeli felvételi vizsga során szerzett pontszám (50%)
és
2.
a magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv (angol vagy német), informatika, biológia, kémia, földrajz tantárgyak 7. évfolyam évvégi és 8. évfolyam félévi osztályzatainak (50%)
összege.

Továbbtanulási lehetőségek (szakok)

Ha a szakra kattint, megtekintheti a FELVI.HU honlapon a szak teljeskörű leírását.